preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vjekoslav Klaić" Garčin

Login

 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Upisuješ li svoje podatke u neku od
tražilica da vidiš koji su podaci o tebi dostupni na internetu?Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici naše škole sudjelovali u Erasmusovom projektu
Autor: Sanja Topuzović, 8. 7. 2021.

Učenici naše škole sudjelovali u Erasmusovom projektu

Priča moga kraja

 

Projekt Priča moga kraja  projekt je u kojemu su učenici tijekom nastavne godine 2020./2021. uz pomoć svojih učitelja istraživali priče zavičaja, mjesta ili kraja u kojem žive, analizirali i interpretirali iste te se stvaralački i kreativno izražavali na temelju priča.

To je istraživački projekt u kojemu je sudjelovalo pet učenika 6.a razreda (Andrej Bosančić, Nikola Bukvić, Petra Bukvić, Stela Marković i Tara Vidaković) te jedna učenica 5.c razreda (Anđela Klaić) naše škole s mentoricama Anemarijom Jurišić i Mirelom Tomljanović. Učenici su prikupili puno priča iz svoga kraja, kao i onih koje su izravno vezane uz selo u kojemu žive. Istraživali su i družili se sa starijim mještanima, pozorno slušali i bilježili njihove priče,a kasnije su iste oslikavali te izrezivali od kolaža kako bi što vjernije prikazali atmosferu i sve detalje o kojima su slušali. Tako smo u sklopu projekta objavili priče: Šokački svatovi  i  Priča o bundevi i svinji. Slavonski je kraj bio poznat i po različitim vjerovanjima, a dosta ih se veže uz vile jer su ljudi sve neobjašnjive i čudne stvari koje su se događale povezivali s njihovim moćima. Objavili smo i neka vjerovanja vezana baš uz ta mistična bića,a upravo su vile bile inspiracija i za logo.

             

 

Budući da su priče vrlo zanimljive i mirišu prošlošću našega kraja koju ne želimo da se zaboravi, nadamo se da ćemo uspjeti u nakani objavljivanja istih u dječjem zborniku te našem školskom listu Glas nas iduće nastavne godine.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju